FEN FAKÜLTESİ

Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk Araştırmacı (Prof. Dr. Mehmet YAMAN)

13.06.2021 10:47

Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk Araştırmacı İçerisinde Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet YAMAN'ın Başarısı

Turkishtime’ın Prof. Dr. Adil Denizli liderliğinde ve SANKO Holding - SÜPER FİLM sponsorluğunda hazırlanan araştırma kitabı, kimyanın beş ana bilim dalındaki (Organik Kimya, İnorganik Kimya, Analitik Kimya, Fiziksel Kimya, Biyokimya) Türk bilim insanlarını, araştırmalarının aldığı atıf sayısını gösteren ve evrensel kabul gören en yüksek h-indeksi değerine (Google Scholar veri tabanı kullanılarak) göre Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk Araştırması yapılmıştır. Araştırma kapsamında öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Mehmet YAMAN listede yer almıştır. Hocamızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.