FEN FAKÜLTESİ

Fakültemizden 4 Öğretim Üyesi "En Etkili Bilim İnsanları" Listesinde

17.02.2021 02:23

Stanford Üniversitesi bilim insanlarından Prof. Dr. John P. A. Ioannidis ve araştırma ekibi tarafından, farklı alt disiplinlerde dünyadaki 7 milyon bilim insanı arasından ilk yüzde 2’lik dilime giren 160 bin kişiden oluşan liste “Plos Biology” dergisinde yayımlandı. Bu çalışmaya göre dünyanın en etkili bilim insanları listesinde, Fırat Üniversitesi’nden 30 öğretim üyesi, dünyadaki en başarılı bilim insanları listesinde yer aldı.

Fen Fakültesi Dekanlığı tarafından Fen Fakültesinden listeye giren 4 öğretim üyesine Dekanlık tarafından düzenlenen bir programla teşekkür belgesi verildi. Dekanlık Toplantı Salonu’nda Pandemi kurallarına uygun olarak düzenlenen programa, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner ÖZGEN, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mikail ET ile dünyadaki en başarılı bilim insanları listesinde yer alan öğretim üyeleri katıldı.

Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Mikail ET’ in de aralarında bulunduğu listede Matematik bölümü öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Hasan BULUT, Prof. Dr. Mustafa İNÇ ve Fizik bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Fahrettin YAKUPHANOĞLU bulunmaktadır. Öğretim Üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.